AFC Ajax 2024/2025

AFC Ajax is opgericht op 18 maart 1900. De club speelt haar thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena. Dit stadion biedt plaats aan 54 033 toeschouwers. Ajax is de meest succesvolle club in Nederland en heeft als bijnaam de Godenzonen.

De club won drie keer de Europacup I en één keer de Champions League. Twee maal werd de Wereldbeker veroverd en ook de Europacup II, de UEFA Cup en drie UEFA Supercups zijn in de prijzenkast te vinden. De club werd 36x landskampioen en won 20 maal de beker.

Het seizoen 2022/2023 was voor de Amsterdammers een zeer teleurstellend seizoen. Onder trainer Alfred Schreuder werden in de Champions League grote nederlagen geleden en ook in de competitie ging het niet goed. Schreuder werd ontslagen en zijn opvolger was oud-speler John Heitinga. Na een hoopvol begin kwam onder hem uiteindelijk ook de klad erin, waardoor Ajax de competitie als derde eindigde. Wel werd de bekerfinale bereikt. PSV bleek hierin echter de betere. Komend seizoen staat Maurice Steijn voor de groep. Hij zal het met een hoop nieuwe spelers moeten proberen een stuk beter te doen.

Sterspelers van de ploeg zijn Steven Bergwijn, Brobbey en Steven Berghuis.

AFC Ajax tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »