AFC Ajax 2022/2023

AFC Ajax is opgericht op 18 maart 1900. De club speelt haar thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena. Dit stadion biedt plaats aan 54 033 toeschouwers. Ajax is de meest succesvolle club in Nederland en heeft als bijnaam de Godenzonen.

De club won drie keer de Europacup I en één keer de Champions League. Twee maal werd de Wereldbeker veroverd en ook de Europacup II, de UEFA Cup en drie UEFA Supercups zijn in de prijzenkast te vinden. De club werd 36x landskampioen en won 20 maal de beker.

Het seizoen 2021/2022 begon uitstekend voor de Amsterdammers. Onder trainer Erik ten Hag ging Ajax soepel door de nationale competitie. Vooral het doelgemiddelde was daarbij indrukwekkend. Regelmatig werden zeer hoge scores neergezet. In de Champions League wonnen de Amsterdammers in de groepsfase al haar wedstrijden.

Na de winterstop ging het echter een stuk minder. Europees werd Ajax in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Benfica en ook in de competitie ging het een stuk moeizamer. De landstitel werd ternauwernood veiliggesteld en in de bekerfinale moesten de Amsterdammers hun meerdere erkennen in PSV. Erik ten Hag heeft de club inmiddels verlaten en zijn opvolger is Alfred Schreuder.

Sterspelers van de ploeg zijn Dusan Tadic, Antony en Jurriën Timber.

AFC Ajax tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »