Schalke 04 2022/2023

Schalke 04 is opgericht op 4 mei 1904. Die Koningsblauen werden zeven maal landskampioen. De laatste keer was alweer in 1958. Vijf keer werd beslag gelegd op de Duitse beker en één keer werd de Duitse Supercup in de wacht gesleept. Ook heeft Schalke één internationale prijs in de prijzenkast staan, namelijk een UEFA Cup. Deze werd gewonnen in 1997.

De ploeg van trainer Thomas Reis speelt haar thuiswedstrijden in de schitterende Veltins Arena die plaats biedt aan 54 740 toeschouwers.

Schalke 04 was afgelopen seizoen actief in de Tweede Bundesliga. Doel was direct terug te keren naar het hoogste niveau. De eerste maanden waren zwaar voor de gevallen topclub. Promotie leek dan ook ver uit zicht. Naarmate de competitie vorderde ging Schalke echter steeds beter spelen en begon het de overwinningen aaneen te rijgen. De club werd kampioen en promoveert zo terug naar de Bundesliga!

De ploeg van spelers als Simon Terodde en Andreas Vindheim heeft het dit seizoen zeer lastig op het hoogste niveau en zal na de winterstop alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat Schalke zich zal handhaven.

Schalke 04 tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »