Tottenham Hotspur 2019/2020

Tottenham Hotspur werd opgericht in 1882 onder de naam Hotspur FC. Twee jaar later werd de naam veranderd in de naam die het nu nog steeds draagt.

Wie aan The Spurs denkt, denkt vaak automatisch aan White Hart Lane. Het legendarische stadion in het noorden van Londen. Een groot deel van het afgelopen seizoen speelde de ploeg van toenmalig trainer Mauricio Pochettino haar thuiswedstrijden op Wembley, omdat vanwege de bouw van een nieuw stadion niet meer gespeeld kon worden op de oude locatie. In april 2019 speelde Tottenham Hotspur dan eindelijk na een lange periode van uitstel haar eerste thuiswedstrijd in de Premier League in het nieuwe stadion. Het nieuwe White Hart Lane biedt plaats aan 62 062 toeschouwers.

De huidige trainer is Jose Mourinho en de ploeg bezit enkele fantastische spelers. Niet alleen de aanvoerder van de Engelse nationale ploeg Harry Kane, maar ook Delle Alli en Erik Lamela laten de harten van de Spurs fans sneller kloppen. Sinds kort is ook de Nederlander Steven Bergwijn speler van de Noord-Londenaren.

Tottenham Hotspur kende een fantastisch seizoen 2018/2019. De Champions League finale werd bereikt, maar helaas voor de Spurs bleek Liverpool daarin een maatje te groot. In de competitie eindigde de ploeg van Pochettino als vierde, waardoor het ook aankomend seizoen verzekerd is van Champions League deelname. In haar bestaan werd Tottenham twee keer kampioen van Engeland. De laatste keer was alweer in 1961. Internationaal werden iets recenter prijzen gewonnen: de Europacup II in 1963 en de UEFA Cup in 1972 en 1984. Acht keer mocht de FA Cup omhoog gehouden worden, zeven keer de Community Shield en vier keer de League Cup.

Tottenham Hotspur tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »