Manchester City 2019/2020

Manchester City werd opgericht in 1880 onder de naam West Gorton Saint Marks. In 1887 veranderde de naam van de club in Ardwick FC, waarna het uiteindelijk in 1894 Manchester City werd. The Cityzens spelen hun thuiswedstrijden in het prachtige Etihad Stadium wat plaats biedt aan 55 097 toeschouwers.

De ploeg van trainer Pep Guardiola werd afgelopen mei voor de zesde keer in de clubgeschiedenis landskampioen en herbergt grote sterren als Kevin de Bruyne, Sergio Aguero, Gabriel Jesus en David Silva.

Manchester City won tijdens haar bestaan één keer de Europacup II (1970) en naast de eerder genoemde zes landstitels ook zes keer de FA Cup, zes keer de League Cup en vier keer de Community Shield.

City kende een uitstekend seizoen 2018/2019 en won alle prijzen die er in Engeland te winnen vielen. Nog voor het begin van de competitie werd de Community Shield in de wacht gesleept. In februari werd de League Cup binnengehaald en op de laatste speeldag van de competitie werd de landstitel geprolongeerd. Als toetje won Manchester City ook nog de FA Cup door in de finale Watford met 6-0 kansloos te laten.

Manchester City tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »