Valencia 2019/2020

Valencia is opgericht op 18 maart 1919. Sinds 1923 speelt het haar thuiswedstrijden in Estadio Mestalla, waarin plaats is voor 55 000 mensen. De bijnaam van de club is Los Che Els Taronges.

In 2004 werd Valencia voor de zesde en laatste keer landskampioen van Spanje. Tien keer werd beslag gelegd op de Copa del Rey en twee keer werd de Supercopa in de wacht gesleept. Ook internationaal heeft Valencia prijzen gewonnen, te weten: één Europacup II (in 1980),  één UEFA Cup (in 2004) en twee keer de Europese Supercup.

Valencia kende een prachtig afgelopen seizoen, ondanks dat het tot speelronde zes in La Liga moest wachten tot het haar eerste overwinning kon bijschrijven. Naar mate het seizoen vorderde ging het echter steeds beter spelen met als ultieme beloning het winnen van de Copa del Rey. Op de slotdag van de competitie werd ook nog deelname aan de Champions League van 2019/2020 veiliggesteld. In de Europa League strandde de ploeg van trainer Marcelino pas in de halve finale. Bekende spelers zijn Goncalo Guedes en Ezequiel Garay.

Valencia tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »