Newcastle United 2019/2020

Newcastle United werd in 1881 opgericht als voetbalclub Stanley. In 1882 werd de naam veranderd in Newcastle East End, waarna uiteindelijk in 1892 de club de naam kreeg die het nu nog steeds draagt: Newcastle United.

De steenrijke club speelt haar thuiswedstrijden in het machtig mooie St. James’ Park wat plaats biedt aan 52 405 toeschouwers. De supporters van The Magpies hebben enkele zware jaren achter de boeg met tot twee keer toe degradatie naar het Championship, maar beide keren wist de club binnen een jaar weer terug te keren op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg van trainer Rafa Benitez aan de onderkant van de middenmoot op de dertiende plaats.

In haar historie werd Newcastle United vier keer kampioen van Engeland, won het zes keer de FA Cup en één keer de Charity Shield. Bekende spelers van het huidige elftal zijn Jonjo Shelvey, Ayoze Perez en Mohamed Diame.

Met de aanstelling van de nieuwe manager Steve Bruce hoopt Newcastle United een beter seizoen te draaien dan het vorige.

Newcastle United tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »