Newcastle United 2023/2024

Newcastle United werd in 1881 opgericht als voetbalclub Stanley. In 1882 werd de naam veranderd in Newcastle East End, waarna uiteindelijk in 1892 de club de naam kreeg die het nu nog steeds draagt: Newcastle United.

De steenrijke club speelt haar thuiswedstrijden in het machtig mooie St. James’ Park wat plaats biedt aan 52 405 toeschouwers. De supporters van The Magpies hebben enkele zware jaren achter de boeg met tot twee keer toe degradatie naar het Championship, maar beide keren wist de club binnen een jaar weer terug te keren op het hoogste niveau.

Op 8 oktober 2021 werd aangekondigd dat de club in handen komt van het Public Investment Fund uit Saudi-Arabië. Dat fonds is in handen van de omstreden kroonprins Mohammed bin Salman, waardoor de overname tot heel wat ophef leidde.

Trainer Steve Bruce werd ontslagen en zijn opvolger Eddie Howe hield de club gemakkelijk in de Premier League. Afgelopen seizoen werden de eerste tekenen van de toekomst van Newcastle United al duidelijk. De club presteerde uitstekend en eindigde uiteindelijk als vierde, waardoor het komend seizoen Champions League speelt.

In haar historie werd Newcastle United vier keer kampioen van Engeland, won het zes keer de FA Cup en één keer de Charity Shield. Bekende spelers van het huidige elftal zijn de Braziliaans international Bruno Guimarães, Kieran Tripier en Alexander Isak.

Newcastle United tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »