Newcastle United 2021/2022

Newcastle United werd in 1881 opgericht als voetbalclub Stanley. In 1882 werd de naam veranderd in Newcastle East End, waarna uiteindelijk in 1892 de club de naam kreeg die het nu nog steeds draagt: Newcastle United.

De steenrijke club speelt haar thuiswedstrijden in het machtig mooie St. James’ Park wat plaats biedt aan 52 405 toeschouwers. De supporters van The Magpies hebben enkele zware jaren achter de boeg met tot twee keer toe degradatie naar het Championship, maar beide keren wist de club binnen een jaar weer terug te keren op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg onder trainer Steve Bruce aan de onderkant van de middenmoot op de twaalfde plaats.

Op 8 oktober 2021 werd aangekondigd dat de club in handen komt van het Public Investment Fund uit Saudi-Arabië. Dat fonds is in handen van de omstreden kroonprins Mohammed bin Salman, waardoor de overname tot heel wat ophef leidde.

Ondertussen wist Newcastle United in de competitie nog geen wedstrijd te winnen. Dit leidde tot het ontslag van trainer Steve Bruce. Zijn opvolger is Eddie Howe en hij moet ervoor zorgen dat de club in de Premier League blijft.

In haar historie werd Newcastle United vier keer kampioen van Engeland, won het zes keer de FA Cup en één keer de Charity Shield. Bekende spelers van het huidige elftal zijn Andy Carroll, Jonjo Shelvey en Joelinton.

Newcastle United tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »