Real Madrid 2019/2020

Real Madrid werd opgericht op 6 maart 1902. Sinds 1947 speelt De Koninklijke in het Estadio Santiago Bernabeu met een capaciteit van 81 044 toeschouwers.

De club won de afgelopen vijf seizoenen tot drie keer toe de Champions League en is ook de club die deze belangrijkste prijs in het Europese clubvoetbal het vaakst heeft gewonnen, namelijk dertien keer! De prijzenkast van de Madrilenen puilt sowieso uit, want daarnaast is ze 33 keer landskampioen geworden, negentien keer werd beslag gelegd op de beker en ook tien Spaanse Supercups zijn in het bezit van De Koninklijke. Vier keer werd Real Wereldkampioen voor clubs en naast de eerder genoemde Europacup I/Champions League eindzeges werd twee keer de UEFA Cup gewonnen en vier keer de Europese Supercup.

De Koninklijke kende een zeer matig 2018/2019. Het verlies van sterspeler Cristiano Ronaldo aan Juventus kon maar moeilijk worden opgevangen. In de competitie eindigde de Madrilenen met 19 punten een straatlengte achter kampioen FC Barcelona. In de achtste finale van de Champions League werd het in de return in eigen huis vermorzeld door AFC Ajax en in de beker werd tot tweemaal toe verloren van FC Barcelona. Wel werd op 22 december 2018 voor de vierde maal beslag gelegd op de Wereldbeker voor clubteams.

Dit seizoen gaat het aanzienlijk beter met de ploeg van succescoach Zinedine Zidane. Met sterren als Eden Hazard, James, Karim Benzema en Sergio Ramos doet Real Madrid volop mee om de landstitel en wist het vrij eenvoudig de groepsfase van de Champions League te doorlopen.

Real Madrid tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »