Manchester United 2024/2025

Manchester United werd opgericht in 1878 en in 1902 werd de naam veranderd in Manchester United en zo heet de club tot op de dag van vandaag.

Manchester United is de meest succesvolle club uit de geschiedenis van het Engelse voetbal. De club won de Europacup I in 1968 en twee maal de Champions League, in 1999 en in 2008. De Europacup II werd veroverd in 1991 en in 2017 was de club Ajax de baas in de Europa League Finale. Tevens won United in 2008 het Wereldkampioenschap voor clubteams en mocht het de Wereldbeker omhoog houden in 1999. De club is twintig keer landskampioen geworden, maar de laatste titel dateert alweer uit het seizoen 2012/2013.

Thuisbasis van de club is het schitterende Old Trafford wat plaats biedt aan 74 994 toeschouwers. Iedere voetballiefhebber moet hier een keer geweest zijn!

The Red Devils kenden onder trainer Erik Ten Hag een behoorlijk seizoen. Lange tijd deed United zelfs nog mee voor alle prijzen die er te winnen vielen. Uiteindelijk moest de club genoegen nemen met 'slechts' de Carabao Cup. Newcastle United werd in de finale met 2-0 verslagen. In Europa werd Man Utd uitgeschakeld door de latere winnaar Sevilla. In de competitie werd de derde plaats bereikt, waardoor er komend seizoen Champions League gespeeld wordt op Old Trafford. De FA Cup finale werd met 2-1 verloren van stadgenoot Manchester City.

Met sterspelers als Bruno Fernandes, Christian Eriksen en Marcus Rashford is er ook komend seizoen genoeg reden om een bezoek te brengen aan Manchester United. 

Manchester United tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »