Manchester United 2022/2023

Manchester United werd opgericht in 1878 en in 1902 werd de naam veranderd in Manchester United en zo heet de club tot op de dag van vandaag.

The Red Devils kenden een historisch slecht afgelopen seizoen. Trainer Ole Gunnar Solskjaer werd ontslagen en onder zijn opvolger Ralf Rangnick ging het niet beter. United eindigde op een zeer teleurstellende zesde plaats en is daardoor komend seizoen actief in de Europa League.

Vanaf komend seizoen hoopt de club een voorwaartse lijn in te kunnen zetten. Erik ten Hag is aangesteld als nieuwe trainer en zal ongetwijfeld enkele aankopen gaan doen die het elftal dienen te versterken. Daarnaast beschikt Manchester United al over veel kwaliteit met spelers als Cristiano Ronaldo en Bruno Fernandes.

Thuisbasis van de club is het schitterende Old Trafford wat plaats biedt aan 74 994 toeschouwers. Iedere voetballiefhebber moet hier een keer geweest zijn!

Manchester United is de meest succesvolle club uit de geschiedenis van het Engelse voetbal. De club won de Europacup I in 1968 en twee maal de Champions League, in 1999 en in 2008. De Europacup II werd veroverd in 1991 en in 2017 was de club Ajax de baas in de Europa League Finale. Tevens won United in 2008 het Wereldkampioenschap voor clubteams en mocht het de Wereldbeker omhoog houden in 1999. De club is twintig keer landskampioen geworden, maar de laatste titel dateert alweer uit het seizoen 2012/2013.

Manchester United tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »