Schalke 04 2019/2020

Schalke 04 is opgericht op 4 mei 1904. Die Koningsblauen werden zeven maal landskampioen. De laatste keer was alweer in 1958. Vijf keer werd beslag gelegd op de Duitse beker en één keer werd de Duitse Supercup in de wacht gesleept. Ook heeft Schalke één internationale prijs in de prijzenkast staan, namelijk een UEFA Cup. Deze werd gewonnen in 1997.

De ploeg van trainer David Wagner speelt haar thuiswedstrijden in de schitterende Veltins Arena die plaats biedt aan 54 740 toeschouwers.

Schalke 04 kende een verschrikkelijk slecht seizoen wat de competitie betreft. Na vijf wedstrijden stond de nummer twee van vorig seizoen zelfs laatste met nul punten. Vervolgens ging het langzaamaan iets beter, maar toch was een ontslag van toenmalig trainer Domenico Tedesco uiteindelijk onvermijdelijk. Huub Stevens nam het over en hij wist Schalke 04 te behouden voor de Bundesliga met onder meer een spectaculaire 2-4 overwinning bij aartsrivaal Borussia Dortmund.

In de Champions League werd wel prima gepresteerd. De ploeg uit Gelsenkirchen werd tweede in haar poule met 11 punten. Na de winterstop vond Schalke haar Waterloo echter direct al in Manchester City.

Dit seizoen gaat het in de competitie ook weer een stuk beter. De ploeg van sterren als Amine Harit, Suat Serdar en Alexander Nubel doet weer volop mee voor een ticket voor Europees voetbal volgend jaar.

Schalke 04 tickets bestelt u eenvoudig hieronder.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »